• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Mail
06 51 43 98 11
Smit Online Marketing Alkmaar
  • Homepage
  • SEO blog
  • SEO handboek
  • SEO uitbesteden
    • SEO Tekstschrijver
    • SEO ondersteuning voor blogs
  • Projecten
  • Over ons
  • Contact
  • Menu Menu
U bevindt zich hier: Home1 / SEO2 / Backlinks kopen, waar moet je op letten?
SEO fouten website zakt in google backlinks kopen

Backlinks kopen, waar moet je op letten?

30 juli 2020/in SEO/door Jeroen Smit

Backlinks kopen is een veel gebruikte manier om hoger te (proberen) te komen in Google. Er zijn veel aanbieders voor die beloven dat je met het kopen van een aantal backlinks hoger gaat komen in de zoekresultaten.

Laat ik duidelijk zijn dat ik hier geen voorstander van ben. Het is een manier om de resultaten van Google te manipuleren, en dat is uiteraard tegen de richtlijnen van Google.

Inhoud

  • Backlinks kopen, hoe werkt dat?
  • Wat kost een backlink kopen?
  • Wie verkopen backlinks?
  • Waarom zou je backlinks kopen?
    • Wat is het gevaar bij het kopen van backlinks?
  • Backlinks kopen of zelf content maken en plaatsen?
  • Backlinks kopen, waar moet je op letten?
  • Online Advertorial kopen
  • Conclussie

Backlinks kopen, hoe werkt dat?

Backlinks worden vaak aangeboden door partijen die een aantal websites in eigen beheer hebben. Zo kunnen ze bepalen waar een link wordt geplaatst en hoe vaak.

Er zijn 2 veelvoorkomende type websites. Directories en blogs.

Directories zijn sites met veel links, zoals startpagina, startkabel, uwpagina enz. Deze pagina’s hebben niets meer dan betaalde links.

Blogs zijn websites met blogberichten. Je koopt hier min of meer een bericht waarin linkjes naar jouw website komen te staan.

Beide opties zijn tegen de richtlijnen van Google, dus wees voorzichtig hiermee.

Wat kost een backlink kopen?

De kosten voor het kopen van een backlink verschilt erg. Het is voornamelijk gekoppeld aan de “waarde” van de website waar de link geplaatst wordt. Een link op een directorie start bij een paar euro en kan oplopen naar een paar tientjes. Een link op een blog site die in beheer is van de verkoper start bij een paar tientjes en kan oplopen tot een paar honderd of misschien wel duizend euro. De domeinscore is hierin een bepalende factor. Hoe hoger de domeinscore hoe meer men vraagt voor een link.

Wie verkopen backlinks?

Er zijn vele aanbieders, zowel in Nederland als erbuiten. Omdat ik geen voorstander ben van het kopen van backlinks, ga ik hier verder ook geen namen noemen.

Ik krijg echter wel wekelijks aanbiedingen per mail binnen of ik interesse heb om backlinks te kopen voor mijn website of die van mijn klanten. Soms zelfs met een document erbij met alle mogelijke websites die ze beheren. ook dit ga ik niet hier delen, vind ik niet netjes.

Partijen die dit actief verkopen roepen altijd dat ze 100% voldoen aan de regels van Google (onzin dus) en dat strenge eisen stellen. Vaak beheren ze zelf veel websites om zo snel te kunnen leveren.

Waarom zou je backlinks kopen?

Backlinks zijn een signaal naar zoekmachines dat er waardevolle content te vinden is op de pagina waar de link heen gaat. Door links te krijgen van websites die een hoge domeinscore hebben, kan jouw domeinscore ook hoger worden.

Hoe meer backlinks, hoe hoger in Google. Althans dat roepen de verkopers natuurlijk. In de praktijk zie je dat het kopen van backlinks niet genoeg is om echt hoog te scoren. Goede content is veel belangrijker. Goede content wordt namelijk gewaardeerd door bezoekers, en dus ook door zoekmachines.

Wat is het gevaar bij het kopen van backlinks?

Bij het kopen van backlinks, tegen de richtlijnen van Google, loop je het risico dat Google je door heeft en je een straf geeft. Het kan zijn dat de backlinks niet mer worden meegenomen in de ranking van jouw pagina en website, maar het kan ook zo zijn dat ze je hele website niet meer opnemen in de resultaten. Dat gebeurt niet zomaar, maar hoe slimmer Google wordt, hoe beter ze dit soort ongewenste praktijken gaan vinden en gaan bestraffen.

Het manipuleren van de zoekresultaten is iets waar Google heel scherp op is. Dus je bent gewaarschuwd!

Backlinks kopen of zelf content maken en plaatsen?

Elke keer als ik een mail krijg met een voorstel voor samenwerking op gebied van backlinks verkopen kijk ik toch even naar de sites die worden genoemd. Wat mij daar opvalt is dat de kopers van de backlinks (vaak) kiezen voor deze “snelle en makkelijke” weg. Ze kopen blog berichten met onderwerpen en teksten die eigenlijk prima op hun eigen website kunnen staan (om zo organisch verkeer aan te trekken), maar daar niet staan.

Ze betalen dus voor het plaatsen van content (soms ook voor het maken van content) om zo een backlink te “krijgen”, terwijl ze met dezelfde content op hun eigen website meer organisch verkeer zouden kunnen krijgen. En goede content op eigen websites zorgt er ook voor dat je domeinscore omhoog kan gaan. Deze werkwijze is echter wel in lijn met de richtlijnen van Google en zal dus geen negatieve gevolgen hebben.

Content op je eigen website kun je ook zelf beheren, je bepaald zelf of deze erop blijft staan, verbeterd wordt, of verdwijnt. Je kunt intern linken naar andere belangrijke informatie en uiteraard naar je salespagina’s. Daarnaast kun je de bezoekers van je website later via campagnes bereiken door re-marketing in te zetten, hiermee kun je extra conversies realiseren zonder hoge kosten te maken.

Backlinks kopen, waar moet je op letten?

Allereerst moet je jezelf afvragen of investeren in backlinks door deze te kopen wel de juiste keuze is voor jouw bedrijf. Zoals aangegeven, persoonlijk ben ik geen voorstander en neem ik dit niet mee in SEO plannen die ik maak voor mijn klanten. Het is tegen de richtlijnen van Google, dus vroeg of laat gaat Google de waarde van die links laten verdwijnen. Ze werken hard om dit steeds beter te doen, het zal vroeg of laat dus gebeuren, daar zijn ze slim genoeg voor.

Ik ga liever samen met mijn klant op zoek naar onderwerpen die we kunnen behandelen, onderzoeken en delen om zo meer traffic en mogelijk ook wat verdiende backlinks te krijgen. Een duurzame manier om je website een hogere domeinscore te geven zonder dat er een groot risico bestaat dat bij een Google Update problemen ontstaan. Problemen waardoor posities gaan zakken of zelfs helemaal verdwijnen (inclusief de bezoekers en omzet).

Online Advertorial kopen

Een advertorial, een advertentie in de vorm van een redactioneel stuk, is wat mij betreft de enige vorm die je kunt overwegen. Meestal betaal je hier wat meer voor en wordt de link naar jouw website als nofollow geplaatst. Dit betekent dat er geen waarde wordt doorgegeven naar jouw website. Maar als je de advertorial plaatst op een voor jouw bedrijf zeer relevant platform, kan het je wel extra traffic opleveren natuurlijk. Een advertorial op Linda.nl kost je meer dan 4.000 euro, maar als je doelgroep daar te bereiken is, kan het een goede keuze zijn natuurlijk. Bij Linda.nl zijn externe links naar adverteerders overigens gewoon follow links (zover ik heb gezien). Dat hoort eigenlijk niet als er betaald wordt voor het plaatsen.

Veel blognetwerken die backlinks verkopen bieden dit ook aan als advertorial (met follow links). Dus dat kan wat verwarring geven natuurlijk. Mijn advies is om goed te kijken naar het platform waar je op komt te staan. Is dat een platform waar je graag zou willen staan of niet? Er zijn online tools die een (voorzichtige) inschatting maken hoeveel traffic een site krijgt. Ubersuggest is een tool die een indicatie geeft van het aantal bezoekers per maand. Met deze gegevens kun je beter inschatten of jouw link ook extra traffic kan opleveren. Komt er vrijwel geen bezoeker? Dan krijg je ook geen verkeer via je link (logisch). Is het een goed bezochte website? Dan kan het wel wat toevoegen uiteraard.

Conclussie

Steek de tijd, geld en energie in eigen hoogwaardige content. Als je geen idee hebt wat voor content je kan maken om zo meer traffic en verdiende backlinks te krijgen, neem dan contact op. Ik help je graag om dit uit te werken en op te zetten.

Proberen de zoekresultaten van Google te manipuleren is geen goed idee. Zorgen dat Google jouw content beter gaat waarderen om zo hoger te komen in Google, wel.

Deel dit stuk
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op LinkedIn
  • Delen via e-mail
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 2 =

Auteur: Jeroen Smit

Jeroen Smit Online Marketing
handboek SEO

Alles over SEO weten?

SEO staat nooit stil, daarom schrijven wij regelmatig nieuwe berichten. Ook updaten we berichten als dit nodig is, door bijvoorbeeld wijzigingen bij Google.

Wil jij op de hoogte blijven over SEO? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

  • domeinnaam seoWaarom zoekwoordonderzoek voor webshops belangrijk is12 januari 2023 - 13:27
  • interne links seoWat is de invloed van interne links voor Google?12 januari 2023 - 13:22
  • goede seo hoger in googleWat is de invloed van een Meta Title in Google?12 januari 2023 - 13:17
  • goede seo hoger in googleGoogle’s helpful content update in het Nederlands24 augustus 2022 - 14:03
  • bezoeker is belangrijk SEOWebshop beginnen waar moet je aan denken?19 juli 2022 - 11:36
  • beeld extensie google adsWaarom is SEO belangrijk14 juni 2022 - 16:05
  • meer SEO verkeer naar je webshop content-marketing-aantrekkelijk-makenStudiecase: Nieuwe webshop lanceren3 januari 2022 - 15:11
  • meer SEO verkeer naar je webshop content-marketing-aantrekkelijk-maken6 Tips voor meer SEO verkeer naar je webshop8 juli 2021 - 14:46
  • beeld extensie google adsAfbeelding toevoegen aan Google Advertentie, hoe en waarom?1 juli 2021 - 11:39
  • keywords seo domeinnaam kiezenElke week een goed blog schrijven, hoe doe je dat?30 mei 2021 - 20:42
Online marketing Alkmaar - Website laten maken

Smit Online Marketing
De Friese Poort 106
1823 BT Alkmaar

jeroen@smitonlinemarketing.nl
tel: 06-51439811

© Copyright - Smit Online Marketing
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Mail
Website zakt in Google, maar waarom?SEO fouten website zakt in google backlinks kopenconversiepercentage berekenenConversiepercentage berekenen, hoe doe je dat? En wat is goed?
Scroll naar bovenzijde

Op deze website gebruiken we Cookies voor bv analytics om te kunnen zien hoeveel bezoekers we hebben gehad. Ook gebruiken we cookies van social media voor marketing doelen.

OK

Cookie en privacy instellingen



Hoe wij cookies gebruiken

We kunnen vragen om cookies op uw apparaat te plaatsen. We gebruiken cookies om ons te laten weten wanneer u onze websites bezoekt, hoe u met ons omgaat, om uw gebruikerservaring te verrijken en om uw relatie met onze website aan te passen.

Klik op de verschillende rubrieken voor meer informatie. U kunt ook enkele van uw voorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van sommige soorten cookies van invloed kan zijn op uw ervaring op onze websites en de services die we kunnen bieden.

Essentiële Website Cookies

Deze cookies zijn strikt noodzakelijk om u diensten aan te bieden die beschikbaar zijn via onze website en om sommige functies ervan te gebruiken.

Omdat deze cookies strikt noodzakelijk zijn om de website te leveren, heeft het weigeren ervan invloed op het functioneren van onze site. U kunt cookies altijd blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren. Maar dit zal u altijd vragen om cookies te accepteren/weigeren wanneer u onze site opnieuw bezoekt.

We respecteren volledig als u cookies wilt weigeren, maar om te voorkomen dat we u telkens opnieuw vragen vriendelijk toe te staan om een cookie daarvoor op te slaan. U bent altijd vrij om u af te melden of voor andere cookies om een betere ervaring te krijgen. Als u cookies weigert, zullen we alle ingestelde cookies in ons domein verwijderen.

We bieden u een lijst met opgeslagen cookies op uw computer in ons domein, zodat u kunt controleren wat we hebben opgeslagen. Om veiligheidsredenen kunnen we geen cookies van andere domeinen tonen of wijzigen. U kunt deze controleren in de beveiligingsinstellingen van uw browser.

Google Analytics Cookies

Deze cookies verzamelen informatie die in geaggregeerde vorm wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt of hoe effectief onze marketingcampagnes zijn, of om ons te helpen onze website en applicatie voor u aan te passen om uw ervaring te verbeteren.

Als u niet wilt dat wij uw bezoek aan onze site volgen, kunt u dit in uw browser hier uitschakelen:

Overige externe diensten

We gebruiken ook verschillende externe services zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u ze hier blokkeren. Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site aanzienlijk kan verminderen. Wijzigingen zijn pas effectief zodra u de pagina herlaadt

Google Webfont Instellingen:

Google Maps Instellingen:

Google reCaptcha instellingen:

Vimeo en Youtube video's insluiten:

Andere cookies

De volgende cookies zijn ook nodig - U kunt kiezen of u ze wilt toestaan:

Accepteer CookiesMelding verbergen