Wat is de belangrijkste regel van SEO?
De nummer 1 regel van SEO is dat de hoogste positie wordt gewonnen door diegene die het beste zijn gebruikers bedient!
Hier bedoel ik mee dat wanneer iemand op jouw bericht klikt en daar enkele minuten doorbrengt omdat de inhoud zo nuttig was en exact was wat hij/zij zocht, Google dit ziet en beloont met een betere positie. Dit doen ze omdat Google weet dat jouw informatie is wat mensen willen vinden.
Maar hoe zit het dan met snelle laadtijd, sitemap, backlinks en al die andere zaken? Ze zijn zeker goed om te hebben, maar je wint er tegenwoordig niet meer mee.
Is het je wel eens opgevallen dat het vaak weken of maanden duurt voordat een nieuw artikel echt goed gaat scoren in Google? Als laadtijd en sitemap de enige dingen waren die telde, dan zou je nieuwe bericht binnen een half uur een toppositie moeten hebben, maar dat gebeurt niet.
Hier is waarom dat niet gebeurt. Google wil eerst bewijs zien dat jouw bericht het beste aansluit bij de zoekopdracht. Door de zoektermen goed te verwerken in je content zal Google je voorzichtig een positie gaan geven. Dat zal er ook voor zorgen dat je wat bezoekers gaat krijgen. Als deze bezoekers een lange periode op je pagina zitten en niet meteen teruggaan naar Google om een andere website te bekijken, dan krijgt Google positieve signalen. Door deze positieve signalen gaat Google je langzaam hoger zetten in de resultaten. In het begin zie je dus weinig verkeer, maar na verloop van tijd zal je een stijging zien, tot dat je de positie hebt gekregen welke je hebt verdient volgens Google. Daarna heb je een constante stroom bezoekers.
Dit bereik je niet met een laadtijd van een halve seconde lager. Niet dat dit niet belangrijk is natuurlijk, maar hoger komen in Google vraagt om meer dan dat.
Met je betere content zal je je dus moeten onderscheiden van je concurrentie. Hiervoor hebben we 3 tips voor je.
Tip 1, focus op de presentatie van je content
Verras je bezoeker met hoe behulpzaam je content is. Hoe makkelijk deze te lezen is, gebruik korte tekstblokken en kopregels. Maar het belangrijkste is, maak het echt nuttig en gemakkelijk voor je bezoeker
Tip 2, doe grondige onderzoeken, steek er tijd in
Als je bereidt bent om tijd te steken in onderzoek voor goede content, dan zal geen concurrent je bij kunnen houden. Even een voorbeeld, dat maakt het waarschijnlijk wat makkelijker. Stel je verkoopt koptelefoons. Je klanten laten reviews achter, dus op basis daarvan zou je kunnen zeggen welke de beste is. Maar je klanten hebben geen vergelijkingsmateriaal, ze zijn alleen tevreden met hun aankoop, of niet. Als je nu een groep van 50 mensen 50 verschillende koptelefoons laat testen, of een aantal DJ’s die zeer kritisch zijn, en vraagt welke de beste is? Een onderzoek wat totaal misschien wel honderden uren kan kosten om uit te voeren? Dan heb je wel content wat niemand anders heeft. Het is zeer waardevolle content voor de mensen die een nieuwe koptelefoon willen kopen, waarschijnlijk gewoon bij jou!
Tip 3, Wees zo compleet mogelijk
Veel ondernemers zijn bang dat ze hun klanten te slim maken, dat ze dan niet meer naar hun hoeven. Onzin, als jij ze niet die informatie wilt geven, dan doen andere dat wel. Zoek zelf maar eens op Google of Youtube. Er is heel veel informatie te vinden, meer dan jij waarschijnlijk zou willen geven. En dan is ook nog niet alles correct, maar dat weten je potentiële klanten niet. Misschien moet jij het ze gaan vertellen?
Als jij als expert zorgt dat je belangrijke onderwerpen uit jouw vakgebied zo compleet mogelijk uitlegt en dit op een prettige manier aanbiedt, dan zal je zien dat die klanten ook wel komen. Op deze manier zal je je expertise bewijzen, wordt je betrouwbaar en een autoriteit op internet in jouw vakgebied. En dat is waar Google naar zoekt. Als je daaraan voldoet, win jij een hoge positie in Google
Conclussie
Hoger komen in Google gebeurt dus niet in 1 dag, en ook niet met een iets snellere website. Om hoger te komen in Google zal je beter moeten aansluiten bij de zoekopdracht dan al je concurrenten op internet. Je zal content moeten maken wat volledig voldoet aan de verwachting, en eigenlijk nog beter. Dan ga je resultaat zien!
Zo heb ik een SEO handboek voor WordPress geschreven. Niet een handboek van een paar trucjes die kunnen helpen, waar ik alleen eigen producten wil verkopen of teveel technische vaktermen gebruik. Nee een handboek van meer dan 6.500 woorden, zo duidelijk mogelijk en helemaal gratis. Hierin leg ik je uit hoe je jouw website kunt optimaliseren. Veel van deze informatie is natuurlijk ook geschikt voor mensen die geen WordPress gebruiken. In dit handboek verwijs ik ook naar aanvullende blogberichten. Totaal geef ik dus meer dan 10.000 woorden aan nuttige informatie weg. Informatie die kan zorgen dat je misschien geen klant gaat worden, dat je niet mijn SEO cursus gaat volgen, maar ook informatie die je ergens anders ook kunt vinden, al is dat waarschijnlijk niet in het Nederlands.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!