Blog - Laatste Nieuws

Link delen op Facebook geeft verkeerde afbeelding en tekst

Als je een pagina van je website wilt delen op Facebook, bijvoorbeeld op je bedrijfspagina, dan wordt de link voorzien van een afbeelding en tekst. Deze stel je in het CMS. Als je bijvoorbeeld WordPress gebruikt, dan is het vaak de uitgelichte afbeelding en de Meta gegevens die je bij SEO hebt ingesteld (Yoast plugin). Stel je geen afbeelding in, dan pakt Facebook vaak de eerste afbeelding die ze tegenkomen. Is die er niet? Dan wordt de pagina zonder afbeelding gedeeld. Je kunt het de Yoast plugin voor WordPress ook specifiek de afbeelding en tekst bepalen voor delen met social, maar veel gebruikers kennen deze optie niet.

Maar wat nu als je een link deelt en je wilt de tekst bij de link of de afbeelding veranderen? Je wilt bijvoorbeeld je bericht met directe link naar een pagina gaan promoten, maar omdat er veel tekst in de afbeelding zit keurt Facebook je afbeelding af en kun je dus niet promoten…

De afbeelding en tekst moet dus aangepast worden. En dat kun je niet binnen facebook doen, je moet de gegevens aanpassen in het CMS van je website!

Je gaat dus het CMS in en je past de afbeelding en tekst aan. Opslaan en klaar….. toch?

Nee dus. Je hebt alles netjes opgeslagen, maar als je de link nu deelt zie je nog de oude afbeelding en tekst.

Je probeert het de dag erna nog een keer, maar geen succes. Nog steeds de oude afbeelding en oude tekst! Waarom?

Dit komt doordat Facebook bij het delen van een pagina de gegevens opslaat. Als je daarna nog een keer dezelfde pagina gaat delen, dan pakt Facebook de opgeslagen gegevens, en dus niet de nieuwe.

Je moet Facebook dus vertellen dat er  nieuwe gegevens zijn. Anders kan het weken duren. Hoe doe je dat? Klik op onderstaande link. Daar vind je een tool van Facebook zelf. Je kunt daar de URL van de pagina invoeren en klikken op Debug. Vervolgens krijg je een preview te zien, met daarbij ook de datum van de laatste keer dat ze gegevens hebben opgeslagen. Klik op Scrape Again en je ziet een nieuwe preview met hierin, als het goed is, de juiste nieuwe afbeelding en tekst.

Als je nu dezelfde link gaat delen, zal je zien dat Facebook deze nieuwe gegevens gaat gebruiken!

https://developers.facebook.com/tools/debug/sharing/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *