Jeroen Smit Online Marketing

Over Smit Online Marketing

Smit Online marketing is een SEO bureau in Alkmaar gerund door Jeroen Smit.

Dat ben ik dus! 39 jaar oud, woont in Alkmaar met vriendin en dochtertje, en al bijna 6 jaar zelfstandig ondernemer met heel veel plezier, maar gezin staat natuurlijk bovenaan!

Voordat ik zelfstandig ondernemer ben geworden was ik bijna (op een paar maanden na) 10 jaar werkzaam bij HDC Media, onderdeel van Telegraaf Media Groep. Daar heb ik altijd met veel plezier gewerkt. De laatste 4 jaar bezig geweest met verschillende digitale/online projecten. We wilde van het krantenbedrijf een meer digitaal bedrijf maken. Niet alleen voor onze lezers, maar ook voor onze adverteerders. Er zijn heel veel MKB-ers die regionaal of lokaal hun klanten hebben en die willen ook graag meer doen op internet. Wij wilde hier de mogelijkheden voor ontwikkelen en aanbieden.

Omdat het krantenbedrijf het liefst kranten bleef maken, wilde ik mijn eigen weg in gaan op gebied van Online Marketing. Er kwam een nieuwe reorganisatie en dat gaf mij een hele mooie kans om als zelfstandig ondernemer te starten. Veel van mijn oud collega’s zijn na een reorganisatie gestart met hun eigen bedrijf in verschillende vakgebieden.

De kennis die ik had opgedaan om ondernemers te helpen lagen vooral bij het online adverteren. Hoe werken de systemen van Google en Facebook en hoe kan je als ondernemer hiervan profiteren? Hiermee heb ik veel ondernemers kunnen helpen om hun bedrijf te laten groeien, en dat is mijn motivatie!

Na verloop van tijd kreeg ik van klanten de vraag of ik ze ook kon helpen beter vindbaar te worden. Daar ben ik me toen in gaan verdiepen en heb veel kunnen uitvoeren en testen. Zoekmachine optimalisatie vond ik eigenlijk nog veel waardevoller voor deze ondernemers. Het is namelijk een investering in tijd en geld wat voor een veel langere periode resultaat kan geven. Het is inmiddels mijn belangrijkste deel van het werk. Zorgen dat ondernemers beter gevonden worden op Google. Een SEO bureau die ondernemers dus wil helpen om te groeien.

Het delen van tips en kennis doe ik ook graag. Nu zullen er mensen zijn die denken dat dit klanten en omzet kost. Dat zou kunnen, maar als je online goed zoekt is eigenlijk alles wat je zou willen weten te vinden. Als ik zelf het onderhoud van mijn auto zou willen doen, kan ik daar video’s van vinden. Maar dat ga ik zelf niet doen, want ik wil dat het goed gebeurd, heel handig ben ik niet, dus dat laat ik over aan andere. Zo is het ook met SEO. Als jij als ondernemer SEO het liefst zelf doet en er handig in bent dan kan dat heel goed. Misschien heb je dan iets aan mijn tips en kennis. En je kunt natuurlijk mijn SEO cursus volgen. Daarin leer ik je hoe je dit goed kunt aanpakken, kunt zien wat het resultaat is en hoe je dit structureel kunt volhouden. Want SEO is niet na 1 keer klaar. Dat zal je moeten onderhouden.

De SEO cursus vind ik heel leuk om te geven, ik sta graag voor een groep en probeer de onderwerpen voor iedereen zo helder mogelijk uit te leggen. Ik wil wel dat jij als ondernemer er echt wat mee gaat bereiken. Daarom starten we met een intake en volg ik je nog een periode na de training. Ondernemers die resultaat zien van hun inspanningen zullen de waarde ervan ervaren en er ook meer mee blijven doen.

Naast deze passie ben ik ook sportief actief, ik basketbal in Alkmaar bij Alkmaar Guardians (waar ik ook in het bestuur zit) en Crossfit bij Team Victrix. Ik vind het belangrijk om via sport te kunnen ontspannen. Na een basketbalwedstrijd een biertje met wat vrienden hoort daar natuurlijk ook bij.

Zo weet je dus wat meer over mij. Ik help je dus graag bij het realiseren van meer omzet en klanten uit je website, koffie staat altijd klaar bij mij op kantoor, dus neem contact op!