Cursus SEO voor WordPress

SEO cursus met persoonlijke begeleiding en advies

Hoger komen in Google met jouw website? Dat kan! Volg onze SEO cursus en krijg persoonlijk advies van jouw SEO coach.

Hoger komen in Google is waarschijnlijk vandaag de dag één van de grootste wensen van ondernemers.

Hoger komen in Google betekent namelijk dat je meer verkeer naar je site krijgt, zonder dat je er vaste kosten aan hebt. En als het goed is krijg je door meer verkeer ook meer klanten en omzet, zonder dat er dus vaste kosten zijn.

SEO geeft als resultaat dat je omzet en winst zullen groeien!

En daarom is SEO belangrijk!

Cursus, workshop, training? Hoe noem je het eigenlijk? Ik noem het een cursus omdat daar nu eenmaal meer op wordt gezocht in Google. Je kan het ook een training of workshop noemen. De verschillen? Bij een cursus leer je theorie, bij een training een vaardigheid en bij een workshop voer je een opdracht uit.

In deze SEO cursus leer je het vanuit jouw situatie. Je gaat een de slag met het verbeteren van je eigen website!

Aan het einde van deze cursus heb je een aantal zaken uitgevoerd en ligt er een actieplan voor de komende periode.

Geen resultaat? Geld terug!

85% zoekt op internet voordat men een aankoopbeslissing neemt

Waarom zelf een SEO cursus volgen?

Je kunt SEO vergelijken met een winkellocatie. Als je weinig aandacht besteed aan SEO, dan zit je winkel op een locatie waar niet zoveel mensen komen, je hebt dus weinig tot geen inloop. Je zult dus flink aan de slag moeten om mensen naar je winkel te krijgen. Vaak doe je dat door veel te adverteren, zowel online als offline.

Adverteren zorgt ervoor dat je vaste kosten krijgt die je moet maken om klanten naar je winkel te krijgen. Na een lange periode groeit je naamsbekendheid wel en wordt je wat minder afhankelijk van het adverteren.

Het probleem bij adverteren is dat, zeker online, de kosten kunnen stijgen, zonder dat de marge omhoog gaat. Als er meer concurrentie is vanuit jouw branche, zal je merken dat de kosten omhoog gaan, en dus de winst omlaag. Dit kan uiteindelijk ervoor zorgen dat er geen winst meer overblijft.

Stel nu dat je wel aandacht en energie steekt in SEO. Door deze inspanning heb je het voor elkaar gekregen dat je op een aantal relevante zoektermen hoog in Google scoort. Je krijgt hierdoor relevante bezoekers op je website die mogelijk ook klant worden.

Dit zou je kunnen vergelijken met een winkel in een winkelcentrum of winkelgebied. Er komt al aardig wat volk en die kunnen zo je winkel inlopen en wat kopen. Zo gebeurd dat dus ook op je website. Men vindt je website in Google, bezoekt je site en besluit wat te kopen, of om een afspraak te maken.

Op deze manier ben je niet afhankelijk van de advertentiekosten die je maakt. De basis van je bezoekers en dus ook inkomsten komt voort uit gratis bezoekers. Dit zorgt ervoor dat je een basis krijgt als het gaat om omzet en winst waar je op verder kunt bouwen.

Gratis staat bewust dikgedrukt. Helemaal gratis is het natuurlijk niet, je zult energie en tijd moeten steken in SEO, en soms ook gewoon geld. Maar als het eenmaal staat heeft het vaak een lang effect zonder maandelijkse kosten, vandaar dat we het gratis noemen.

Wat levert deze cursus SEO op?

Het resultaat van de cursus is meer klanten via je website, doordat je op relevante zoektermen beter wordt gevonden in Google. Hierdoor krijg je meer bezoekers en dus klanten en omzet.

Uiteraard ga je veel leren. Niet alleen de theorie, ook hoe je de kennis in de praktijk toepast én hoe je resultaten kan monitoren en verbeteren.

Hoger in Google

SEO is iets wat niet direct morgen resultaat geeft. Je zet SEO wel in voor de lange termijn. Het is nu een investering in tijd en geld die je de komende maanden en zelfs jaren makkelijk (meer dan) terugverdient. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de bedrijven die wij hebben geholpen nu veel beter worden gevonden in Google. Zij hebben meer dan 2 keer zoveel organisch verkeer naar hun website en aanzienlijk meer aanvragen en verkopen gerealiseerd.
De cursus verdient zich dus terug. En als je ook na de cursus de vaardigheden blijft toepassen, pluk je absoluut de vruchten van je hogere posities in Google.

Resultaten van eerdere websites die met SEO aan de slag zijn gegaan:

resultaat SEO cursus SEO cursus met persoonlijke begeleiding en advies
resultaat SEO cursus 2 SEO cursus met persoonlijke begeleiding en advies
resultaat SEO cursus 4 SEO cursus met persoonlijke begeleiding en advies
resultaat SEO cursus 3 SEO cursus met persoonlijke begeleiding en advies

75% van de mensen oordelen of een bedrijf betrouwbaar is, puur op basis van de website!

Hoe ziet deze SEO cursus eruit?

Bij deze SEO Cursus is het grootste verschil dat we persoonlijke begeleiding en advies geven. We gaan dus samen aan de slag!

Waarom is dit zo belangrijk? Bij veel SEO cursussen wordt de stof vrij algemeen aangeboden. Er komen voorbeelden uit die leuk zijn om te bekijken, maar niet passen bij jouw bedrijf. Daar heb je na de cursus eigenlijk niet zoveel aan. Je zoekt dan nog steeds naar de juiste aanpak en weet ook niet goed of dat wat je doet nu ook echt nuttig is. En dat is zonde van de tijd en het geld.

Samen aan de slag betekent dat ik jouw dus ga helpen bij het hele proces, met als doel dat je na de cursus ook echt verder kunt. Ik start met een eerste analyse van je website. Dit is namelijk iets waar je wat ervaring voor moet hebben om dat goed te kunnen doen. Jij hebt die ervaring nog niet, ik wel.

Vervolgens starten we met een online afspraak. We gaan dus eerst met elkaar in gesprek voordat we aan de slag gaan. Tijdens dit overleg bespreken we jouw website en mijn analyse daarvan.

Het voordeel hiervan is dat we daarna gericht aan de slag kunnen gaan. Ik kan dan goed inschatten wat je niveau is en waar we de aandacht aan moeten besteden.

Soms is het nodig dat er technisch of op gebied van vormgeving/indeling website aanpassingen nodig zijn. Dit bespreken we samen en kunnen vervolgens bekijken hoe dat te realiseren is.

Je gaat veel leren over SEO, vooral wat op lange termijn goed werkt!

 • Hoe werkt SEO?
 • Hoe zorg je dat je meer nieuwe klanten krijgt uit SEO?
 • Hoe doe je zoekwoord onderzoek?
 • Welke zoekwoorden zijn relevant?
 • Hoe maakt je goede SEO content?
 • Hoe optimaliseer je bestaande content?
 • Hoe doe je on-page SEO?
 • Hoe maak je een goede website structuur?
 • Welke Tools gebruik je bij SEO?
 • Hoe analyseer je de resultaten?

Uiteraard komt er nog veel meer bij kijken, maar dit is in de basis wat je tijdens deze SEO cursus gaat leren.

In totaal plannen we 6 x een uur online overleg in. Dit kan ook offline bij mij op kantoor in Alkmaar.

Bij elk overleg behandelen we een aantal onderwerpen en ga je na het overleg zelf ermee aan de slag. Dit is een soort thuiswerk. Je stuurt dit ook naar mij toe zodat ik het kan bekijken en bij het volgende overleg met je kan bespreken.

Op deze manier help ik je dus bij het uitvoeren van je SEO. Ik ga je dus niet uitleggen dat je een zoekwoord moet selecteren en content moet maken, ik ga je ook helpen om dusdanig goede content te maken dat je een goede kans hebt op succes in Google, want het gaat om het resultaat!

Hoelang duurt deze cursus?

Dat is een beetje afhankelijk van jouw tempo en agenda. Er is geen vaste tijdsplanning voor. We plannen 6 sessies in, minimaal 1 per maand. Dus maximaal duurt het hele traject 6 maanden.

In de eerste sessie bespreken we de planning en het tempo.

Hoeveel kost deze SEO cursus met persoonlijke begeleiding en advies?

De investering voor deze cursus is € 699,- excl btw

Hiervoor krijg je:

 • 6 persoonlijke sessies van een uur
 • Eerste SEO analyse van je website
 • Feedback op de thuisopdrachten

Het doel is om aan het einde van de cursus een SEO plan gereed te hebben die specifiek voor jouw website gemaakt is. Ook weet je hoe en wat voor content je moet gaan maken. Hoe je bestaande content verder kunt verbeteren en hoe je de resultaten kunt bijhouden.

Geen resultaat? Geld terug!

Ja dat lees je goed. Geen resultaat? Geld terug!

Als je de cursus gevolgd hebt en daarna serieus aan de slag bent gegaan met je website, maar er is na 2 maanden nog helemaal geen resultaat (meer zoekvolume op relevante zoektermen en meer traffic naar je website) te zien, dan krijg je van mij je geld weer terug. Je krijgt bij deze cursus dus de garantie dat je resultaat gaat behalen!

Een bezoeker overtuigen begint in de zoekresultaten van Google

Praktische informatie

 • De cursus is individueel, en kan je starten op elk moment
 • We hebben online overleg via bv teams
 • Prijs: € 699,- excl. btw

Aanmelden Cursus SEO voor WordPress