fbpx

SEO cursus voor wordpress

Cursus SEO voor WordPress

Cursus SEO voor WordPress

Met deze cursus SEO voor WordPress leer je jouw website te verbeteren om hoger te komen in Google. Het is een interactieve cursus, dus je gaat ook direct aan de slag. De groep is maximaal 6 personen. We gaan dus ook echt aan de slag met de websites van de deelnemers. Zo kun je direct aan de slag en is het ook echt op jouw situatie van toepassing.

85% zoekt op internet voordat men een aankoopbeslissing neemt

Wat levert de cursus SEO voor WordPress jou op?

Investeer je in deze cursus en investeer je daarna tijd in je website, dan zal je hoger komen in Google bij relevante zoektermen. En dat gaat je extra traffic opleveren zonder extra kosten. En dat gaat je weer nieuwe klanten opleveren, over een lange periode.

Dus wat het je exact gaat opleveren is niet te zeggen vooraf, maar het zal het zeker waard zijn!

Door toe te passen wat we in de cursus behandelen kun je een stijging in organisch verkeer verwachten. Wordt het de helft meer? Verdubbeld je organische verkeer? Of nog beter? Dat is vooraf niet te zeggen en verschilt ook per bedrijf. Maar je gaat zeker meer relevantie bezoekers krijgen op je website!

Wat krijg je bij deze cursus?

 • We starten met telefonische intake van 20-30 minuten. Dit is om te bespreken wat je wilt leren, wat je reeds hebt gedaan en wat voor website je hebt
 • Je ontvangt het gratis e-book (als je die nog niet hebt)
 • Wij voeren een technische scan uit en sturen je de resultaten toe
 • Je kunt 1 tot maximaal 10 zoektermen doorgeven welke we gaan monitoren om de resultaten te meten
 • Uiteraard de dag training op locatie met koffie, thee, lunch enz.
 • Na de training (ongeveer een maand) plannen we een telefonische afspraak in om de voortgang te bespreken (met resultaten erbij)

75% van de mensen oordelen of een bedrijf betrouwbaar is, puur op basis van de website!

Waar bestaat de cursusdag SEO voor WordPress uit?

We hebben dus al een telefonische intake gehad, hierin bespreken we wat dingen over je bedrijf en website. Dit helpt om te kijken welke zaken belangrijk zijn zodat we doelgericht met de cursus bezig kunnen zijn. Op de cursusdag gaan we dus echt de diepte in.

Vergeet niet je laptop mee te nemen, met voedingskabel. We gaan natuurlijk ook direct wat doen tijdens de cursus!

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Wat is SEO en hoe werkt het?
 • Scan je website met gratis SEO tools
 • Zoekwoord onderzoek, hoe doe je dat?
 • Must do’s in WordPress
 • Must do’s naast je website
 • Welke plugins en waarom?
 • On Page optimalisatie, hoe doe je dat?
 • Hoe val je positief op in de zoekresultaten van Google?
 • Afbeeldingen optimaliseren
 • Intern en extern linken
 • Optimaliseren voor mobiel (meer dan alleen responsive)
 • Backlinks verdienen, hoe doe je dat?
 • Meer reviews ontvangen!
 • Welke tools gebruik je hierna?

De meeste van deze onderwerpen staan ook in het gratis e-book, maar het verschil zit hem erin dat we tijdens de cursus gericht aan de slag gaan met jouw website. Dus geen algemeen verhaal hoe je het zou kunnen doen, maar specifiek voor jouw website. Daar kom je tenslotte voor, dis wil je aanpakken!

Een bezoeker overtuigen begint in de zoekresultaten van Google

Datum en locatie?

Hieronder zie je de planning voor de maanden november en december 2019

Vrijdag 13 december 2019 – Alkmaar

Aanvang is 9.30 uur, we starten uiterlijk om 10.00 uur.

We ronden rond 16.00 uur af, en uiteraard hebben we tussendoor pauze en lunch (inbegrepen)

Kosten?

De kosten voor de Cursus SEO voor WordPress bedraagt € 475,- excl btw

Dit is inclusief de kosten voor koffie, thee, fris en lunch.

Aanmelden Cursus SEO voor WordPress

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Wie is de trainer?

De cursus wordt gegeven door Jeroen Smit, eigenaar van Smit Online Marketing.

Ik ben inmiddels al een jaar of 10 actief in Online Marketing. Tot begin 2015 was ik werkzaam binnen Telegraaf Media Groep waar ik verschillende online projecten heb gedaan. Van self service tools tot inrichten van advertentiesystemen voor onze klanten.

TMG was toen nog erg gericht op de print producten, en ik merkte dat veel MKB-ers wil meer op internet wilde doen, maar niet wisten hoe. Reclame bureaus sprongen daar wel op in, vaak voor forse tarieven, en met matige resultaten op gebied van SEO.

Na een reorganisatie ben ik gestart met mijn eigen bedrijf, Smit Online Marketing. Vanaf het begin help ik MKB-ers beter gebruik te maken van de mogelijkheden die internet te bieden heeft. In het begin deed ik veel met Social Media marketing en ben ik mij gaan verdiepen in SEO en SEA (adwords). Dit vond ik pas echt interessant, want waar Social Media platformen komen en gaan (zoals Hyves) zal SEO blijven bestaat, maar wel ontwikkelen. Daarbij heb ik door de jaren heen ervaren dat veel webbouwers heel goed zijn in het maken van en mooie goedwerkende website, maar laten ze het liggen op gebied van SEO. En dat is zonde, want juist daar liggen enorme kansen voor ondernemers op meer omzet en winst.

Ik heb tientallen uren besteed aan het bekijken van youtube video’s, lezen van e-book, volgen van cursussen en uiteraard het volgen van experts op dit gebied, zoals MOZ.com. Ook heb ik veel tijd gestoken in het uitzoeken van het effect van de “trucjes” die andere partijen aanbieden.

Al deze leeruren en de ervaring met mijn klanten in de praktijk gebruik ik om jou als ondernemer te helpen om succes te boeken met SEO, zonder dat je in de valkuilen hoeft te vallen waar zoveel andere al in zijn gevallen.

Ik deel mijn kennis graag met mensen, vind het leuk om dit te doen. Geeft mij ook energie als ondernemers na de cursus enthousiast zijn en zelf aan de slag geen. En als ze succes boeken is dat helemaal gaaf. Naast deze cursus help ik ondernemers ook met het bouwen van SEO geoptimaliseerde websites,  Social Media, Adwords of SEO traject voor een bestaande website. Daar ligt de nadruk overigens niet op tijdens de cursus. Dus cursus is een compleet verhaal waarna je als ondernemer zelf aan de slag kunt gaan.

Ik gebruik normaal Nederlands, niet te veel vaktermen, want ik verwacht niet dat iedereen die kent. Ik houd het helder en duidelijk met praktijkvoorbeelden waar je iets mee kunt. En we gaan dieper in op de website van iedere deelnemer aan de cursus, dus je gaat aan het einde van de dag weg met een concrete lijst van actiepunten en ideeën voor jouw onderneming.