fbpx
Cursus SEO voor WordPress

Cursus SEO in 2020

Cursus, workshop, training? Hoe noem je het eigenlijk? Ik noem het een cursus omdat daar nu eenmaal meer op wordt gezocht in Google. Je kan het ook een training of workshop noemen. De verschillen? Bij een cursus leer je theorie, bij een training een vaardigheid en bij een workshop voer je een opdracht uit.

In de cursus SEO voor WordPress doe je het allemaal!! De aanpak is interactief, dus je gaat direct aan de slag met het optimaliseren van je eigen website voor SEO. Aan het einde van de dag heb je al een aantal zaken doorgevoerd en heb je een actieplan voor de komende periode.

85% zoekt op internet voordat men een aankoopbeslissing neemt

Wat levert deze cursus SEO voor WordPress jou op?

Het resultaat van de cursus is meer klanten via je website, doordat je op relevante zoektermen beter wordt gevonden in Google. Hierdoor krijg je meer bezoekers en dus klanten en omzet.

Uiteraard ga je veel leren. Niet alleen de theorie, ook hoe je de kennis in de praktijk toepast én hoe je resultaten kan monitoren en verbeteren.

Hoger in Google

SEO is iets wat niet direct morgen resultaat geeft. Je zet SEO wel in voor de lange termijn. Het is nu een investering in tijd en geld die je de komende maanden en zelfs jaren makkelijk (meer dan) terugverdient. Uit ervaring kunnen we zeggen dat de bedrijven die wij hebben geholpen nu veel beter worden gevonden in Google. Zij hebben meer dan 2 keer zoveel organisch verkeer naar hun website en aanzienlijk meer aanvragen en verkopen gerealiseerd.
De cursus verdient zich dus terug. En als je ook na de cursus de vaardigheden blijft toepassen, pluk je absoluut de vruchten van je hogere posities in Google.

Wat krijg je bij deze cursus?

De cursus SEO voor WordPress bestaat uit 6 stappen:

 1. Tijdens de telefonische intake van 20 tot 30 minuten bespreken we je website, wat je wilt leren en wat je al aan SEO doet.
 2. Je ontvangt het gratis SEO Handboek
 3. Je website krijgt een technische scan. Je ontvangt voor de cursus de resultaten.
 4. Je geeft 1 tot 10 zoektermen door. Deze monitoren wij voor je, zodat je voor de cursus een nulmeting voor de resultaten hebt.
 5. De training zelf natuurlijk, op locatie met koffie, thee, lunch enz.
 6. Zo’n 4 tot 6 weken na de training bespreken we telefonisch de voortgang en delen we resultaten en tips.

75% van de mensen oordelen of een bedrijf betrouwbaar is, puur op basis van de website!

Door de telefonische intake en de technische scan start je doelgericht aan de cursus. Op de cursusdag ga je echt de diepte in.

Met deze onderwerpen ga je aan de slag:

 • Wat is SEO en hoe werkt het?
 • Scan je website met gratis SEO tools
 • Zoekwoordenonderzoek, hoe doe je dat?
 • On Page optimalisatie, hoe doe je dat?
 • Hoe val je positief op in de zoekresultaten van Google?
 • Afbeeldingen optimaliseren
 • Intern en extern linken
 • Optimaliseren voor mobiel (meer dan alleen responsive)
 • Backlinks verdienen, hoe doe je dat?
 • Content maken, maar hoe pak je dat aan?
 • Meer reviews ontvangen!
 • Welke tools gebruik je hierna?

De meeste van deze onderwerpen staan ook in het SEO-handboek. Het grote verschil is dat je tijdens de cursus direct de vertaling naar je eigen website maakt. Geen algemeen verhaal dus, maar specifiek voor jou. Daar kom je tenslotte voor, dit wil je aanpakken!

Een bezoeker overtuigen begint in de zoekresultaten van Google

Praktische informatie

 • De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Iedereen werkt aan de verbeteringen voor zijn eigen website.
 • Neem je laptop met voedingskabel mee.
 • Locatie: Alkmaar
 • Datum:
  • vrijdag 24 januari (vol)
  • vrijdag 28 februari
  • vrijdag 27 maart
 • Aanvang 9.00 uur tot 16.30 uur
 • Prijs: € 475,- excl. btw
 • Incl koffie, thee, fris en lunch

Aanmelden Cursus SEO voor WordPress

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
Jeroen Smit foto

De cursus wordt gegeven door Jeroen Smit, eigenaar van Smit Online Marketing.

Jeroen Smit heeft ruim 10 jaar ervaring in de online marketing. Tot begin 2015 was hij werkzaam binnen Telegraaf Media Groep, waar hij verschillende online projecten deed. Van self service tools tot het inrichten van advertentiesystemen voor klanten.

TMG was toen erg gericht op print producten. Jeroen merkte dat veel MKB-ers wel meer op het internet wilden doen, maar dat zij niet wisten hoe. Reclamebureaus sprongen daar op in, vaak voor forse tarieven, en met matige resultaten op gebied van SEO.

Na een reorganisatie binnen TMG startte Jeroen zijn bedrijf  Smit Online Marketing. Sindsdien helpt hij MKB-ers beter gebruik te maken van de mogelijkheden die het internet te biedt. In het begin deed hij veel met social media marketing. Maar SEO en SEA (adwords) vond hij pas echt interessant. Want waar social media platformen komen en gaan (zoals Hyves) zal SEO blijven bestaan en blijven ontwikkelen.

Jeroen heeft door de jaren heen ervaren dat veel webbouwers heel goed zijn in het maken van een mooie goedwerkende website. Het SEO-stuk valt hier vaak buiten. En dat is zonde, want juist daar liggen enorme kansen voor meer omzet en winst.

Jeroen heeft uren besteed aan het bekijken van youtube video’s, het lezen van e-books, het volgen van cursussen en uiteraard het volgen van experts op dit gebied, zoals MOZ.com. Ook heeft hij veel tijd gestoken in het uitzoeken van het effect van de “trucjes” die andere partijen aanbieden.

Al deze leeruren en de ervaring met zijn klanten in de praktijk, gebruikt hij om jou als ondernemer te helpen om succes te boeken met SEO, zonder dat je in de valkuilen hoeft te vallen waar zoveel anderen al in zijn gevallen.

Jeroen deelt graag zijn kennis met mensen, hij wil je graag helpen.  Het geeft hem energie als ondernemers na de cursus enthousiast zijn en zelf aan de slag geen. En als zij zelf na de cursussen de successen boeken vindt hij dat zo gaaf.

De cursus SEO voor WordPress is een complete cursus. Na cursus heb je de eerste verbeteringen doorgevoerd en kun je verder lekker aan de slag met het toepassen van de juiste verbeteringen en trucs. Naast deze cursus helpt Jeroen ondernemers ook met het bouwen van SEO geoptimaliseerde websites,  Social Media, SEO-trajecten voor bestaande websites.

Hij houdt het helder, maakt het  duidelijk en deelt aansprekende praktijkvoorbeelden. Na de cursus ga je naar huis met een concrete lijst van actiepunten en ideeën voor jouw bedrijfswebsite.