Blog - Laatste Nieuws
Online marketing Alkmaar - Website laten maken

Verhoog eenvoudig het aantal Facebook Likes, Gratis!

Jij als ondernemer hebt waarschijnlijk ook een bedrijfspagina op Facebook. Maar hoe krijg je nu eenvoudig meer likes op je pagina?

Het start natuurlijk met het bijhouden van je Facebook pagina en het plaatsen van leuke content. Helaas is er niet 1 manier die voor iedereen werkt. Maar over het algemeen werkt het om content te plaatsen waarmee je de interactie aangaat met je volgers. Maar ook delen van nuttige en interessante informatie (zoals dit blog) werkt goed. Ook een kijkje achter de schermen door middel van video of foto’s is een goede manier. Hoe worden jouw producten gemaakt bijvoorbeeld?

Als je dan leuke, interessante, goede content maakt op je Facebook pagina dan zie je dat je volgers dit gaan liken en op gaan reageren. En hier ligt een grote kans die veel bedrijven niet benutten.

Likers van je Facebook berichten

Bovenstaande is dan wat je dan ziet. Hoeveel mensen zijn er bereikt en hoeveel likes zijn er op je bericht geweest. Maar dit zijn natuurlijk likes op je bericht, en niet op je pagina.

Hoe krijg je via deze likes ook meer likes op je pagina?

Klik met je muis op de regel van de likes, Pascal Koen en 54 anderen

Nu krijg je een lijst te zien van de mensen die jouw bericht hebben geliked. Bij de mensen die jouw pagina nog niet likes staat een button achter met “uitnodigen”. Hiermee vraag je dus nog even extra aan deze mensen om jouw pagina te liken.

Mensen die een bericht op jouw pagina liken zouden natuurlijk ook best jouw bedrijf en pagina kunnen liken, maar doen dat niet altijd. In de praktijk zie je dat (zeker bij bedrijven die met consumenten te maken hebben) dit een zeer effectieve manier is om meer likes te krijgen.

Kwaliteit boven kwantiteit

Op deze manier verhoog je niet alleen het aantal likes, maar hou je ook de kwaliteit van je likes op een hoog niveau.

Er zijn ook andere manieren, zoals een like, deel en win actie. Probleem hierbij is dat het voornamelijk om kwantiteit gaat, en niet op kwaliteit. Zo kun je met Like, deel en win acties best veel likes op je pagina verzamelen, maar dit zijn over het algemeen mensen die aan veel van dit soort acties meedoen. Deze groep heeft verder niet veel met jouw bedrijf, terwijl dit juist heel belangrijk is.

Dit kan je maar 1 keer per persoon doen. Dus ze krijgen ook maar 1 keer een verzoek. Als ze die negeren, dan krijgen ze verder geen verzoeken meer. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je mensen gaat stalken.

Facebook bericht promoten

Door content te maken waar veel mensen op reageren zal je ook meer mensen bereiken. Facebook beloont je daar namelijk voor.

Maar als je nog niet zoveel likes op je pagina hebt, dan kan het handig zijn om je berichten te promoten. Dit kan al vanaf 1 euro per dag, dus je kunt de kosten goed in de hand houden.

Zorg wel dat je hiervoor een goede doelgroep maakt, bijvoorbeeld mensen in jouw regio. Zo zorg je dat je gericht menen gaat bereiken. Als deze mensen je berichten gaan liken kun je ze daarna uitnodigen om ook je pagina te liken.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *