Goede Website structuur voor goede SEO

Website structuur kun je het beste vergelijken met een eenvoudig organigram van een bedrijf. Je hebt de directeur met daaronder de afdelingen en onder de afdelingen de personen. Op een website is dat niet heel veel anders.

Als je een website structuur gaat opzetten is het ook belangrijk dat je de lijst met belangrijke zoektermen erbij houdt. Zorg dat de belangrijkste woorden ook terugkomen op plekken waar ze logisch zijn. Zo is het voor jou helder welke content je op welke plek gaat plaatsen, maar weten zoekmachines ook waar ze welke content kunnen verwachten.

Je belangrijkste pagina’s moeten ook goed in de navigatie en sitemap terug komen Een link naar een pagina vanaf de homepage is belangrijk. Het geeft zoekmachines het signaal dat deze pagina’s belangrijk zijn binnen jouw website. En het is natuurlijk voor een bezoeker wel fijn als ze de gewenste informatie makkelijk kunnen vinden, dit is overigens belangrijker dan zoekmachines want uiteindelijk draait het om de bezoeker van je website.

Wil je meer weten over SEO? Bekijk onze SEO kennisbank!