Hoe belangrijk is een goede Meta Title Tag voor SEO?

De Meta Title Tag is anders dan de pagina titel. De pagina titel bepaalt vaak de pagina URL en is de titel zoals deze in het CMS in overzichten staat.

De Meta Title Tag is speciaal voor zoekmachines. Je geeft hiermee aan waar je pagina over gaat. Meta Title Tag en Meta Description gaan hand in hand. Samen heb je hiermee je vermelding zoals je pagina in zoekresultaten vertoond gaat worden (SERP). Niet geheel onbelangrijk dus.

De Meta Title Tag en Meta Description hebben 2 doelen. Het geeft aan zoekmachines aan waar de pagina over gaat en het moet iemand overtuigen om door te klikken naar jouw website. En dat laatste is tegenwoordig eigenlijk belangrijker dan het eerste. Als meer mensen doorklikken naar jouw website en je een hogere CTR weet te krijgen, dan zal je positie ook beter worden.

Google heeft namelijk maar 1 doel, en dat is zorgen dat mensen Google gaan gebruiken, blijven gebruiken en vaker gaan gebruiken. Ze willen dus dat de resultaten die ze tonen het beste aansluiten bij de zoekopdracht. Het aantal kliks is hierbij een belangrijk gegeven, als veel verschillende mensen die pagina bezoeken, dan zal de content wel goed zijn toch?

Zorg dus bij de Meta Title Tag voor een duidelijk omschrijving van de pagina die ook aantrekkelijk is voor een potentiële bezoeker. En dat deze uniek is binnen jouw website! Zoekmachines vinden het niet fijn als je meer dan 1 pagina hebt met dezelfde Meta Title Tag.

Wil je meer weten over SEO? Bekijk onze SEO kennisbank!