Waarom zijn Alt Teksten belangrijk voor SEO?

Ook afbeeldingen dragen bij aan je SEO. Maar omdat een zoekmachine niet kan zien wat er op je afbeelding staat moet je ze een handje helpen. Het zijn on-page elementen, zoals H1, H2 en H3 koppen.

Dit doe je door een Alt tekst aan een afbeelding te koppelen. Een Alt tekst is een stukje tekst wat iets zegt over de afbeelding. Door hier de juiste zoekwoorden in terug te laten komen zorg je dat zoekmachines begrijpen waar je afbeelding over gaat. Maar alleen een Alt tekst is niet goed genoeg.

Als je een afbeelding gaat uploaden, zorg dat het bestand wat je upload ook meteen een goede naam heeft. Dus geen nummer die gegevens is door je fototoestel. Pas de naam aan en zorg dat deze ook goed past bij de afbeelding en het onderwerp waar je de afbeelding gaat gebruiken. Daarna kan je vaak je afbeelding ook nog een titel geven, hiervoor geldt hetzelfde. Houd beide wel kort.

De Alt tekst mag ongeveer 15 woorden bevatten. Je hebt hier dus best wat ruimte om een goede beschrijving te geven en je zoekwoord terug te laten komen.

De Alt tekst is alleen zichtbaar voor bezoekers als de afbeelding niet geladen kan worden, maar dat gebeurt tegenwoordig niet heel vaak meer. Verder is het informatie wat gelezen wordt door zoekmachines. Het gaat geen enorm verschil maken, maar als je bezig bent om je pagina’s te optimaliseren, dan is het zeker iets wat je mee moet nemen.

Wil je meer weten over SEO? Bekijk onze SEO kennisbank!