Waarom Interne Links belangrijk zijn voor SEO!

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ook interne links (dus binnen je eigen website) zijn belangrijk. Hiermee zorg je namelijk dat content voor bezoekers makkelijk te vinden is, wat de kans op het bezoeken van meer pagina’s en langer op je website zijn vergroot. Maar ook zoekmachines zien deze linkjes.

Interne links is iets wat veelal niet gedaan wordt, terwijl het zo eenvoudig is. Vanuit een pagina of een blog artikel verwijzen naar een andere pagina of blog artikelen die relevant is. Relevantie is wel belangrijk natuurlijk. Zoekmachines zien de link, maar ook het aantal keer dat er op geklikt wordt en wat het gedrag is van deze bezoekers. Als de link niet relevant is zal dit ook terug te zien zijn in het gedrag van bezoekers, niet positief voor je SEO!

Interne links worden niet net zo zwaar als externe links meegeteld, maar er is zeker wel een voordeel om dit wel te doen. Uiteraard met mate, ga niet in elke zin een link plaatsen, maar als er een mogelijkheid is om vanuit een blog naar een eerder  relevant artikel of pagina te linken, doe het dan!

Wil je meer weten over SEO? Bekijk onze SEO kennisbank!