Wat is een SERP?

SERP staat voor Seach Engine Results Page, zoekmachine resultaat pagina. Als je een zoekopdracht doet bij Google krijg je een overzicht te zien van de resultaten die het beste (volgens Google) aansluiten op je zoekopdracht.

Je ziet dus welke website op welke plek staat. Dit wisselt steeds weer. Afhankelijk van de signalen die Google krijgt van alle zoekopdrachten wordt bepaalt welke pagina op welke plek komt te staan. SEO optimalisatie kan een betere positie opleveren.

Wil je weten hoe jouw pagina’s vermeld worden in Google? Ziek dan eens op: “site:www.jouwdomein.nl” Je ziet hier hoe elke pagina is voorzien van een title, een URL en een stukje omschrijving (en soms met aanvullende links). Dit zijn de Meta Title Tag, Pagina URL en Meta Description. Dit is dus de reden waarom het belangrijk is om die zo goed mogelijk in te vullen.

Het is dus eigenlijk een advertentie van jouw websitepagina in de zoekresultaten van Google. Maak je deze aantrekkelijker dan de vermeldingen van je concurrenten, dan is de kans groter dat je meer kliks gaat krijgen, een hogere CTR en dus ook een betere positie in de toekomst.

Wil je meer weten over SEO? Bekijk onze SEO kennisbank!